Universul copilăriei în creația artiștilor fotografi Iuliu Pop și Ioniță G. Andron

Muzeul Județean Satu Mare vă invită la vernisajul expoziției Universul copilăriei  în creația artiștilor  fotografi  Iuliu Pop și Ioniță G. Andron”  organizată în întâmpinarea Zilei Internaţionale a Copilului, o expoziție care reunește fotografii ce developează poveștile copilăriei magice de la sat, dar și aspecte ale vieții grele, chiar dure pe care o duceau copiii din satele de altădată. Fotografiile surprind real viața satului românesc, transmit emoții și trăiri, ne vorbesc despre locuri de basm, surprinse în diferite momente sau anotimpuri, despre oameni și obiceiuri,  redând bucuria și simplitatea spațiului rural românesc, printr-o abordare cu valoare artistică și documentară.

Cei doi celebrii fotografi sătmăreni, Iuliu Pop și Ioniță G. Andron, reconfigurează universul copilăriei, privit prin lentila timpului, transformând imaginile în mărturii foto-documentare ale secolului trecut.

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire, a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare. Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire” spunea dramaturgul Eugene Ionesco.

Expoziția este însoțită și de lansarea unui Catalog de expoziție ce cuprinde câteva zecii de fotografii realizate cu atâta măiestrie de acești doi artiști fotografi sătmăreni.

Organizatorul expoziției și autoarea catalogului este Diana Kinces, conservator la Muzeul Județean Satu Mare.

Programul artistic va fi prezentat de Grupul Folcloric ”Florile Tărnii”, Mihaela și Marin Grigorean, Grădinița cu program prelungit nr. 1 din Satu Mare.

Vernisajul  va avea loc în data de 31 mai, ora 13, B-dul Vasile Lucaciu nr. 21.

Vă invităm să (re)trăiți anii copilăriei, alături de povești în imagini… imagini și povești!

Lasă un răspuns