Teodor Radu Pantea – ,,Recursul la Scanner” Expoziție de fotografie artistică

Artist plastic membru UAPR filiala Oradea, lector univ.dr în cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Arte Vizuale, lector la disciplina ,,Foto Art” și „Fotojurnalism” în cadrul Facultății de Istorie și Geografie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, de unde a ieșit la pensie, activ fiind , doar la Facultatea de Jurnalism.

Acum se dedică în totalitate fotografiei artistice  pe care o slujește cu devotament din tinerețe. De-a lungul vremii a participant la 556 Saloane internaționale de fotografie și 103  naționale, fiind distins cu 309 premii și mențiuni la saloane internaționale și peste 60 premii naționale. A avut peste 100 de expoziții personale de fotografie în țară și în străinătate: Turcia, India, Polonia, Serbia, Uzbekistan, Israel, Bulgaria, Ungaria, Australia, Egipt, Grecia, SUA, Bosnia Herțegovina, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Rusia. De asemenea, participă la tabere de creație, reuniuni internaționale de fotografie, seminarii, conferințe, membru în jurii naționale și internaționale. Lucrările sale fac parte din colecţii particulare şi de stat, fotografiile sale fiind expuse în peste 60 de ţări ale lumii.

Expoziția „Recursul la scanner” este o întoarcere nostalgică la fotografia clasică, la albumul cu amintiri din arhiva vremurilor trecute, o reluare și reașezare pe simeze a unei ,,iubiri” de o viață , fotografia, într-o viziune nouă de pe alte poziții, recurgând la oportunitățile pe care le oferă tehnica nouă.

Vernisaj: marți 15 februarie 2022, ora 17 –  Secția de Artă a Muzeului Județean Satu Mare, Piața Libertății nr.21.

Curatorul expoziției este Cristina Gloria Oprișa.

Vă așteptăm !

Lasă un răspuns