Târgul Meşterilor – ediţia a XVI-a

Muzeul Județean Satu Mare cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare organizează ”Târgul meșterilor”, ediția a XVI-a. Organizatorii îşi doresc ca  şi prin intermediul acestei ediţii a “Târgului  meşterilor” să reunească creatori de artă populară tradiţională și contemporană pentru a păstra, conserva şi promova valorile tradiţionale. Caracterului popular i se adaugă funcţia instructivă (demonstraţii practice meşteşugăreşti),  funcţia comercială specifică târgului, funcţia documentar artistică –  prin etalarea frumuseţii creaţiei populare din zonele de provenienţă a creatorilor, şi nu în ultimul rând funcţia socială, de intermediere a unor contacte între meşteri şi publicul vizitator.

Pentru a crea atmosfera care să reitereze specificul tradiţional al târgurilor, o condiţie impusă meşterilor populari, este ca aceştia să poarte costumul popular din zona din care vin.

Târgul Meşterilor se desfășoară în perioada 24-26 mai 2019, pe pasajul pietonal Corneliu  Coposu din Municipiul Satu Mare.

 

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns