Micul Prinţ ediţia a XXIV- a

Micul Prinţ

Micul Prinț, eveniment-happenig  cu caracter internațional, aflat la a XXIV-a ediție,  face parte din expozitiile deja înscrise  ca anuale în programul Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare. Este singurul eveninent ce adună pe simeze, artă din toate categoriile și de toate vârstele. De la copii care sunt invitați din diverse cercuri, asociaţii sau școli cu profil artistic, la studenți ai facultaților de artă pâna la artiști plastici profesioniști se întâlnesc pe aceleaşi simeze sub provocarea genereroasă aleasă din paginile nemuritorului Mic Prinț a lui Saint Exupery. Evenimentul promovează  și dezvoltă talente ce  în timp devin artiștii crescuți în această ,,pepinieră,, a creației.

Anul acesta tema este copilăria, jocul , inocența, candoarea . Se anunță participări din toată țara și de peste hotare.  Iată o dovadă ca arta nu are vârstă întâmplându-se unic de la cea mai fragedă vârstă de câțiva anișori  a copiilor până la artiştii plastici profesionişti.

Partener de activitate este și de această dată Teatrul de Nord . Ziua de 14 mai după vernisajul de la ora 16 și întâlnirea cu iubitorii  de artă ai muzeului se încheie cu un spectacol – One man show la Sala Studio a Teatrului de Nord cu începere de la ora 19 – INB0X cu Mihai-Florian Nițu, actor al Teatrului Național Cluj, un spectacol scris și regizat de Iana Oprișa , masterand al FTT Cluj Napoca. Evenimentul este organizat de Filiala UAPR Satu Mare, Secţia de Artă a M.J.S.M, în colaborare cu artiștii participanți  și va fi ilustrat de un pliant, diplome pentru copii și studenți, toate în concepția grafică a Cristinei Gloria Oprișa.

Lasă un răspuns