Expoziția „Jurnal de călătorie…”

poster_A3

Muzeul Județean Satu Mare – Secția Artă, P-ța Libertății, nr. 21, împreună cu Institutul Polonez București vă invită miercuri 30 martie 2016, ora 17:00, la expoziţia de artă din Polonia intitulată „Jurnal de călătorie…” semnată de artiştii: Serge VASILENDIUC şi Mariusz DROHOMIRECKI.

Serge Vasilendiuc s-a născut în anul 1972 în oraşul Bălţi,Republica Moldova. Artistul (pictor, grafician, fotograf),  este absolvent al Colegiului de Arte Plastice din Chişinău şi al Academiei de Arte din Iaşi. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Interjudeţeană Cluj – Bistriţa şi al Uniunii Artiştilor Plastici din Polonia, Filiala din Cracovia. În anul 2011 obţine titlul de doctor la Institutul de Artă al Universităţii Pedagogice din Cracovia. Fondator al grupului de artişti „KRoma”. Este deţinător al numeroase premii în domeniul artelor vizuale. A realizat 20 de expoziţii personale, participând şi la peste 50 de expoziţii colective şi de grup în ţară şi străinătate. Artistul este prezent cu lucrări în colecţii de stat şi publice din România, Polonia, Ungaria şi în numeroase colecţii particulare din România, Polonia, Franţa, Germania, Italia, Rusia, Canada, Israel, Grecia, Cehia, Moldova.

Mariusz Drohomirecki s-a născut în 1958 în localitatea Głogówek, Polonia. Absolvent al Academiei de Arte Frumoase „Jan Matejko” din Cracovia, secţia Pictură, diplomă la clasa profesorului Jan Szancenbach în anul 1995. După terminarea studiilor a realizat 7 expoziţii personale, colaborând şi la numeroase expoziţii de grup.

Vă aşteptăm !

 

Lasă un răspuns