Comunicat – Expoziția – Itinerar spiritual 33

Joi 3 august 2017 ora 17, la Secţia de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare – P-ţa Libertăţii nr.21 – se va vernisa expoziția : Itinerar spiritual 33, semnată Cristina Sabău Trifu.

Absolventă a Secției de Textile a Academiei de Arte Ion Andreescu din Cluj Napoca, artista a avut bucuria de a împleti de-a lungul a peste trei decenii de activitate, pasiunea profesiei în care s-a specializat, cu bogăția spirituală a credinței romano-catolice, cultivată încă din copilărie. La șansa pe care și-a contruit-o cu multă munca și perseverență se adaugă o sensibilitate artistică de un mare rafinament, precum și o erudiție nebănuită a personalității ei atât de discrete.

În expoziție vor fi prezentate amenajări interioare de sanctuare catolice, icoane de altar, picturi religioase precum și vestimentație liturgică. Lucrările Cristinei Sabău Trifu sunt prezente în multe din bisericile din România dar și din străinătate. Ornamentația parietală precum și noblețea vestimentației preoțești create de artistă, au însoțit gândul de înalțare sprituală a mii și mii de credincioși în timpul oficierii liturghiei.
Dr. Felicia Grigorescu și dr. Kiss Imola – istorici de artă,vor prezenta artista şi expoziţia, iar baritonul Kincses Márk și pianistul Balaskó Balázs sunt invitați să susțină un moment muzical.

Vă aşteptăm!

Lasă un răspuns