Expoziție „Oala de sarmale a bunicii”

pt bradiComunicat

Muzeul Județean Satu Mare în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” București, Complexul Național Astra Sibiu, Muzeul Satului Bănățean și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la o expoziție eveniment:

,,OALA DE SARMALE A BUNICII”!

Expoziția găzduiește în sălile muzeului oale de sarmale tradiționale din diferite regiuni ale României și va fi însoțită, pe parcursul lunilor decembrie, ianuarie și februarie, de mai multe evenimente care vor aduce în atenția sătmărenilor gastronomia tradițională specifică județului, rețete inedite de sarmale apaținând diferitelor etnii, dar și din regiunile muzeelor partenere, tradiții specifice Crăciunului și mesteșugul olăritului, reprezentat de meșterul Geza Istvanfi, din comuna Vama.
Expoziţia va fi itinerată şi expusă la toate muzeele partenere după următorul calendar:
– Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău 15 martie -15 mai 2017;
– Muzeul Satului Bănățean Timișoara 23 mai – 15 iulie 2017;
– Muzeul Nțional al Satului „Dimitrie Gusti” București 17 august-11 octombrie 2017;
– Complexul Național Muzeal Astra Sibiu 2019.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 5 decembrie 2016, ora 14.00, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, b-dul. V. Lucaciu, nr. 21 și va fi deschisă până în 28 februarie 2017. Pe parcursul celor trei luni, expoziția va fi însoțită de o serie de evenimente: – Chef Bertici Kinga cu o emisiune culinară; – Evenimentele Electrolux, care este partener și sponsor; brandul de renume mondial va testa, în cadrul expoziției, mașini de gătit şi oale de ceramică tradiţionale; – Evenimentul Auchan, care este partener și sponsor – eveniment public; – Sarmalele de post – ateliere de învârtit sarmale, eveniment public în care vizitatorii muzeului își vor dovedi îndemânarea în învârtitul sarmalelor.

Vă așteptăm !

Lasă un răspuns