Expoziția temporară „Șpaclu/Pensulă/Stilou – Cinci Decenii De Cercetări Arheologice În Județul Satu Mare”

Mai multe clase de elevi de la școlile sătmărene au vizitat expoziția temporară „Șpaclu/Pensulă/Stilou – Cinci Decenii De Cercetări Arheologice În Județul Satu Mare”. Expoziția prezintă cele mai importante situri arheologice din județul Satu Mare precum și rezultatele cercetărilor efectuate în ultimele cinci decenii, fiind expuse cele mai importante vestigii descoperite, însoțite de module expoziționale moderne: materiale audio-vizuale, hologramă și reconstituiri 3D. Muzeul Județean Satu Mare a realizat această expoziție în cadrul proiectului COMODI – A CROSS-BORDER OPEN MODEL OF A DIGITAL MUSEUM DATABASE, finanțat de Uniunea Europeană.

A Szatmár Megyei Múzeumban továbbra is megtekinthető az „Ásó, ecset, toll” című régészeti kiállítás, amelyben az elmúlt öt évtized során megyénk területéről napvilágra került legszebb és legértékesebb régészeti leleteit lehet megcsodálni. A kiállítás rendkívüli érdeklődésnek örvend főleg a különleges, három dimenziós hologramot megjelenítő eszköz és a kiállítás interaktív jellegének köszönhetően.
A kiállítás a Szatmár Megyei Múzeum rendezi a COMODI ROHU-297 részeként , mely az Interreg V-A, Románia-Magyarország Együttműködési Programon keresztül az Európai Unió finanszíroz.

Lasă un răspuns